de omgeving

Maison27 ligt in Montboyer, een dorpje met een oppervlakte van 27km², vandaar de naam van onze woning (ter info: oppervlakte Frankrijk = 543965km²)

Montboyer ligt op 6km van Chalais. Hier ligt een imposant kasteel daterend uit de 13 de eeuw. In een klein gedeelte van het kasteel is er een restaurant, gezellig en heerlijk tafelen met prachtig uitzicht. In Chalais zijn er  ook enkele supermarkten en elke maandag is er een leuke streekmarkt.

Ook Barbazieux op ca. 20 km heeft een gezellige markt (op zaterdag) en het kleine Brossac (op 10 km) eveneens op zaterdag. U moet zeker een bezoek brengen aan Aubeterre-sur-Dronne op ca. 12 km. Het behoort tot één van de ‘Plus Beaux Villages de France’ (mooiste Franse dorpjes) en de eeuwenoude kerk in de grot is een uniek bouwwerk. In Pillac op ca. 19 km ligt de 9-holes golfbaan Le Manoir du Longeveau. Ook het stadje Cognac (ca. 50 min.) met al haar Cognac-huizen zoals Hennessy, Martell en Otard is uw bezoek meer dan waard. Er mag overal geproefd worden na de rondleiding!

De charmante wijnhoofdstad Bordeaux bereikt u binnen het uur maar ook Saint Emilion is zeker een bezoekje waard.

De Atlantische Oceaan (Royan) ligt op 100km met een aan te raden tussenstop in Pons. Het kasteel daar dateert uit de 12de eeuw en Pons is ook een halteplaats naar Santiago de Compostella. Hun "hospice de pélérins" staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

De zuidelijke Charente kent een lieflijk glooiend landschap met vele oude dorpjes en imposante kastelen. Er zijn vele mogelijkheden om te vissen, kanoën, fietsen en te wandelen. Voor diegenen die van avontuur houden en de natuur op een andere wijze willen verkennen, worden tal van paardentrektochten aangeboden, voor jong en oud, van één uur tot een aantal dagen. Vanuit Aubeterre sur Dronne is het tevens mogelijk om een ganse dag de Dronne af te varen.

En natuurlijk niet te vergeten, de pineau de charentes, een regionaal Frans aperitief, gemaakt van een mix van licht gefermenteerde druiven en cognac, eau de vie. Volgens de legende voegde rond 1589 een wijnboer per ongeluk druivenmost in een vat eau de vie waarvan hij dacht dat dit een leeg vat was, het mengsel werd naar de wijnkelders gebracht en een jaar later bleek dit een heerlijk drinkbaar vocht!!!